Termeni si conditii pentru serviciile de inchirieri auto

Clientul trebuie sa citeasca si sa confirme prezentele conditii de inchiriere prin semnarea contractului . Clientul trebuie sa fie de acord cu toate clauzele acestui contract. Locatorul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea sau prelungirea.

Clientul trebuie sa aiba 21 de ani impliniti, sa fie posesorul unui permis de conducere national sau international valabil si cu o vechime de cel putin 1 an, sa prezinte un act de indentitate valid. Locatorul va face copii dupa permisul de conducere si actul de identitate a fiecarui sofer mentionat in contract.
Pentru clientii care au varsta cuprinsa intre 21 si 25 de ani se solicita o garantie suplimentara de 150 de Euro, in plus fata de garantia corespunzatoare autovehiculului ce urmeaza a fi inchiriat.
corespunzatoare autovehiculului ce urmeaza a fi inchiriat.
Sunt incluse in tariful inchirierii: asigurarile RCA si Casco, taxele de drum, intretinerea si reviziile tehnice periodice, un sofer aditional, asistenta rutiera 24h/24, 7zile/7 in caz de accident sau pana mecanica, autovehicul de inlocuire in caz de avarie ce nu poate fi remediata pe loc.
Toate autovehiculele sunt livrate si trebuie returnate cu plinul facut. In cazul in care rezervorul nu este plin la returnare, se va factura contravaloarea combustibilului lipsa calculat dupa estimarea Locatorului.
Inchirierea este permisa numai pe teritoriul Romaniei.
Livrarea si restituirea autovehiculului se face la locul, data si ora stabilite de Client impreuna cu Locatorul si mentionate in contract. Returnarea autovehiculului in alt loc decat cel in care a fost livrat se face numai cu acordul Locatorului si poate ocaziona taxe suplimentare.
Autovehiculul inchiriat poate fi condus numai de catre Client, persoanele mentionate in contract ca soferi aditionali si de catre Locator.
Autovehiculul inchiriat trebuie utilizat in conformitate cu instructiunile de folosire a acestuia si in conformitate cu indicatiile Locatorului. Orice avarie trebuie anuntata Locatorului in momentul in care a fost constatata si trebuie luate toate masurile de limitare a acesteia.
In caz de dauna clientul se obliga sa indeplineasca formalitatile de declarare a daunei prevazute de lege.
Fiecare închiriere are o franciza pentru daune, numita si garantie pentru avarii. Garantia se factureaza de catre Locator catre Client numai in urmatoarele conditii :
– intretinerea inadecvata a autovehiculului, fapt ce a dus la defecte si distrugeri  (taierea, inteparea sau explozia anvelopelor, deformarea jantelor, defectiuni intentionate la motor, deteriorarea tapiteriei, a huselor sau a placutelor de inmatriculare, lipsa obiectelor specificate in fisa de predare-primire )
– daune provocate in timpul conducerii autovehiculului de catre persoane neautorizate (neautorizate = care nu respecta conditiile de inchiriere referitoare la varsta soferului, vechimea categoriei din permisul de conducere).
– daune (accidente) cauzate autovehiculului inchiriat, si neefectuarea demersurilor obligatorii de constatare a daunei de catre organele abilitate de Politie,
– daune (accidente) cauzate autovehiculului inchiriat, constatate de catre organele abilitate de Politie, ca fiind din vina Clientului sau cu autor necunoscut (include si situatia in care autovehiculul este gasit lovit in parcare).
– furtul autovehiculului inchiriat, a cheilor originale sau a placutelor de inmatriculare.
Autovehiculul are asigurare CASCO. Asigurarea nu acopera si pierderea, furtul sau distrugerea bunurilor apartinand Clientului sau insotitorilor sai, aflate in autovehicul.
Pretul de inchiriere pe zi este oferit in functie de perioada de inchiriere. In cazul restituirii anticipate (inainte de expirarea perioadei de inchiriere) nu se ramburseaza sumele platite, decat cu exceptia initiativei Locatorului.
La returnarea autovehiculului,  in cazul intarzierii anuntate de pana la o ora fata de data si ora mentionate in contract nu se percep taxe suplimentare. Locatorul isi rezerva dreptul de a percepe un tarif suplimentar dupa modul de calcul urmator : pentru o intarziere anuntata intre 1-3 ore, se percepe un tarif suplimentar corespunzator unei jumatati de zile de inchiriere la tariful de lista; pentru o intarziere anuntata mai mare de 3 ore se percepe un  tarif suplimentar egal cu contravaloarea unei zile de inchiriere la tariful de lista. Prin tariful de lista se intelege tariful pentru o zi de inchiriere corespunzator autovehiculului inchiriat.  Intarzierea anuntata nu poate sa depaseasca 24 de ore de la termenul mentionat in contract.
 Pentru intarzierile neanuntate se percep tarifele pentru intarzierile anuntate ,plus un tarif suplimentar de 5 Euro pe fiecare ora de intarziere, pana la predarea autovehicului.
Toate taxele   se vor achita de catre Client in momentul predarii autovehiculului in baza docmentului de plata emis de Locator.
In calculul pretului nu sunt incluse costurile carburantilor, care sunt in sarcina Clientului.

RESTITUIREA AUTOVEHICULULUI

La expirarea duratei de inchiriere Clientul are obligatia de a restitui autovehiculul la ora si locul specificate in contract,  in aceleasi conditii in care a fost preluat.
In cazul in care Clientul intarzie nejustificat predarea autovehiculului, Locatorul are dreptul sa il ridice din posesia Clientului pe cheltuiala si riscul acestuia din urma.
In cazul in care Clientul nu restituie autovehiculul inchiriat si nici nu se prelungeste perioada de inchiriere, acesta este obligat la plata penalitatilor calculate la tariful de lista.

DATE DE CONTACT

ADRESS from SUCEAVA

Strada Ana Ipătescu 4, Suceava, Romania

(landmark: bus stop "Banca")

ADRESS from BOTOSANI

B-dul Mihai Eminescu nr. 2, Botosani, Romania

(landmark: Carrefour Botoșani)

0740 406 431

0744 953 397

rentacarcepema@gmail.com

Interesat de o mașină de închiriat?

Pin It on Pinterest

Share This